Чим відрізняється блендер від міксера, що краще купити для кухні?

Ще не так давно всім любителям готування доводилося обмежуватися досить невеликим арсеналом інструментів. Техніки, істотно полегшує багато завдань, або не було в наявності, або вона коштувала непомірно дорого.

Сьогодні ж ситуація змінилася, і можна недорого купити найрізноманітніші пристосування, готувати смачні страви, експериментувати з поєднанням продуктів, техніками приготування. Практично на кожній кухні можна зустріти міксер і блендер , тим більше, що є можливість купити їх зовсім недорого, якщо зупинити вибір на б / у. Залишилося розібратися, в чому відмінність блендера від міксера і що з цього тобі дійсно стане в нагоді на кухні.

Для чого потрібні міксер і блендер

Міксер потрібен, щоб змішувати продукти і збивати їх. Головна деталь пристрою - міцні металеві віночки. За допомогою міксера збивають креми, омлети, домашній майонез. Якщо замінити віночки на сталеві стрижні, можна змішувати густе тісто, головне, щоб потужність двигуна дозволяла.

Головне завдання блендера дещо відрізняється, він не просто змішує, але і подрібнює. Кожен блендер оснащений гострими сталевими ножами, після запуску приладу вони починають неймовірно швидко обертатися. Продукти відразу ж перетворюються в ніжне пюре, горіхи подрібнюються, овочі шинкують. Деякі хороші блендери навіть здатні колоти лід для коктейлів.

Таким чином, відмінність між цими приладами очевидно, а ось чіткої відповіді на питання, що купити міксер або блендер, немає. На кухні необхідні обидва. Звичайно, якщо ти досить часто готуєш, любиш випічку, смузі та інші страви, де потрібно змішувати або подрібнювати продукти. А якщо покупка відразу двох приладів здається тобі дорогий, можеш розглянути міксер бу або блендер бу. Правильно підійшовши до вибору на сайті Boo.ua, ти підбереш якісну техніку, яка прослужить тобі довгий час.

Який купити міксер

Якщо ти захоплюєшся цим, тобі не обійтися без хорошого міксера. Відразу визначся, який тобі більше підходить - ручний міксер бу або стаціонарний. У першому випадку двигун знаходиться в ручці пристрої, у другому - в підставці, на яку ставиться чаша. Перший компактніше і зручніше, єдиний мінус - його потрібно тримати у висячому положенні. Стаціонарний же звільняє тебе від такої необхідності, а в найсучасніших моделях рухається не тільки сам прилад, але і чаша.

Звичайні прилади мають від 3 до 5 швидкостей, а у дорогих моделей їх може бути навіть 12-16.

Найголовніший критерій при виборі - потужність. Чим вона більше, тим краще і довше тобі прослужить пристрій. Також варто переконатися, що насадки виготовлені із зносостійкого матеріалу, металу. На пристрої не повинно бути ніяких дефектів: сколів, сильних подряпин і т. Д.

Який купити блендер

Блендери, як і міксери, діляться на 2 типу:

  • Занурювальні;
  • Стаціонарні.

Перші представлені у вигляді довгастого корпусу, на кінці якого обертаються ножі. Їх занурюють в будь-яку ємність, щоб перемолоти або змішати продукти. Такі блендери бу вважаються універсальними, адже вони дозволяють змінювати насадки. З переваг - компактні габарити. Що стосується мінусів - не всім зручно постійно тримати блендер в руці.

Стаціонарні прилади встановлюються на спеціальну базу. Це найкраще рішення, якщо вам потрібно змішати рідини, наприклад, приготувати суп, пюре, коктейль, смузі. За розмірами такі блендери габаритніший, а значить вимагають більше місця на кухні.

Також як і з міксерами, основний критерій вибору - потужність від Потужність 700 Вт . Якщо купуєш блендер бу, переконайся у відсутності видимих дефектів.

При покупці бу техніки, варто віддати перевагу перевіреним брендам, які давно на ринку і відомі своєю якістю і давно на ринку. Так ти зробиш правильний вибір і купиш відмінний міксер бу або блендер бу, який прослужить тобі довгий час. Якщо хочете придбати якісний товар недорого ти можеш в онлайн-магазині Boo.ua.