Як вибрати і що купити: принтер або БФП?

Сьогодні на ринку представлено таке розмаїття техніки, що іноді складно зрозуміти, що тобі дійсно потрібно. Особливо, якщо функціонал деяких гаджетів перетинається, як наприклад у випадку з принтером та багатофункціональним пристроєм (МФУ). І те, і інше пристрій заслуговують на увагу, але їх вартість може суттєво відрізнятися. Як зрозуміти, що саме варто вибрати, і прийняти вірне рішення?

У чому різниця БФП та принтера

В першу чергу, подумай, які завдання ти ставиш. Що тобі важливо - швидка і якісний друк, можливість сканування, відправки факсів? Чи головне, щоб пристрій коштувало недорого, а з усім іншим можна впоратися?

Думаючи, що краще купити БФП або принтер , оціни наскільки часто ти будеш:

● сканувати або копіювати документи;

● друкувати великий обсяг листів в обмежені терміни.

Також варто заздалегідь продумати, де ти розмістиш техніку, так як багатофункціональний пристрій практично завжди досить габаритне. Разом з тим, принтер краще справляється з швидким друком, до того ж коштує недорого.

На перший погляд може здатися, що вибір на користь МФУ очевидний, але на практиці далеко не всі його функції використовуються. Хіба що ти шукаєш пристрій для міні-офісу або повноцінного робочого простору. Та й в цьому випадку краще купити окремо хороший принтер, сканер, факс. А якщо ти скануєш документи пару раз на рік, покупка МФУ буде просто нерентабельною.

Але якщо питання у тебе стоїть тільки в ціні - варто розглянути принтери бу або МФУ бу. Так, в онлайн-магазині Boo.ua ти зможеш придбати сучасний девайс з набором корисних функцій по цілком адекватною вартості. Єдине - їм хтось користувався до тебе, тому важливо переконатися, що техніка в робочому стані.

Як перевірити бу БФП або принтер

Якщо ти плануєш обзавестися старим принтером або БФП, не поспішай розглядати найдешевші моделі. Краще віддати перевагу перевіреним виробникам, так ти зможеш бути впевнений, що техніка прослужить тобі довго.

Запас надійності у недорогих струменевих принтерів обмежується 10-15 тис. Відбитків, продають їх тому, що чорнило в головці засохли, картриджі прийшли в непридатність. Крім вартості покупки, доведеться ще доплатити за ремонт. Тому краще відразу віддати перевагу техніці з роздільними картриджами. Тим більше, що бу вона не буде такою дорогою, як нової.

Лазерні принтери можуть віддрукувати близько 200 тисяч листів до першого серйозного ремонту, що для домашнього використання досить багато. Тому велика ймовірність, що ти купиш пристрій в хорошому стані.

При можливості, заглянь всередину пристрою. Все повинно бути чисто і акуратно, без засохлих чорнил у великій кількості. Не повинно бути і серйозних зовнішніх дефектів - відколів, сильних подряпин, вм'ятин. Так ти підбереш якісний бу принтер або БФП під свої завдання. На сайті Boo.ua представлені товари таких брендів: Brother, Bixolon, HP, Samsung, Canon, Sharp, Epson, CorolWay і інших виробників.