На що звернути увагу при покупці квадрокоптера бу

Ще кілька років тому, квадрокоптера - невеликі безпілотні літальні апарати, були доступні виключно спецслужбам. Їх використовували для розвідки, онлайн-спостереження за важливими об'єктами та інших стратегічних завдань. Але недавно все змінилося, і тепер купити квадрокоптер може кожен. Виробники пропонують величезний асортимент як для дорослих, так і дітей. Якщо ти не впевнений, чи стане в нагоді така техніка в господарстві, і не хочеш віддавати пристойну суму за іграшку, є можливість купити квадрокоптер бу . Пропонуємо кілька простих рекомендацій, які допоможуть зробити правильний вибір.

Як вибрати квадрокоптер

Перше, що впливає на вибір безпілотника - мета, з якою ти його купуєш. Якщо ти хочеш подарувати його дитині, можна зупинитися на найпростішому і недорогому приладі з мінімальним набором функцій. Якщо хочеш робити фотографії, знадобиться бу квадрокоптер з камерою. Тут теж є умови - наприклад, для високої якості зйомки потрібно буде встановити дзеркальний фотоапарат, а значить дрон повинен мати гарну вантажопідйомність. Є ще й гоночні безпілотники.

Основні критерії вибору наступні:

● швидкість - врахуй, що швидкість несумісна зі зйомкою, тому якщо ти хочеш за допомогою дрона оглядати місцевість або знімати заходи, немає сенсу купувати квадрокоптер бу, що розганяється до 50 км / год;

● кількість лопатей - саме з їх допомогою прилад літає, зупиняється в повітрі, паморочиться. У продажу зустрічаються моделі з 2, 3, 4, 6, 8 пропелерами, але найпопулярніші оснащені 4. Тому пристрій і називається «квадрокоптер». В ідеалі, лопаті повинні бути виготовлені з композиту;

● радіус польоту - бюджетні моделі літають не більше, ніж на 100 метрів, але якщо купувати бу, ти зможеш дозволити собі дрон покруче. Є такі, що літають на відстань до 5 км;

● габарити - чим квадрокоптер більше, тим він важче, тим легше йому впоратися з поривами вітру і утриматися на встановленому курсі. Ти можеш купити дрон, створений для роботи в приміщенні, і він буде кардинально відрізнятися від того, що передбачено для вулиці;

● камера - який квадрокоптер з камерою вибрати залежить від твоїх цілей. Дозвіл 10-14 Мп вважається оптимальним, але якщо розглядати бу, можна зупиниться і на моделях з камерою 4К або FullHd. Також заздалегідь дізнайся, як можна переглядати відео. На бюджетних моделях це доступно тільки після того, як дрон приземлиться, а от дорогі здатні транслювати запис онлайн на твій смартфон. Дізнатися їх можна по позначці FPV.

Визначившись з критеріями і зробивши покупку, слід перевірити квадрокоптер. Чи справно працює його мотор, в якому він стані, прослужить тобі довгий час.

Як перевірити квадрокоптер бу

Перш за все, тобі потрібно оглянути пристрій, переконатися у відсутності серйозних дефектів і пошкоджень. Якщо ти купив квадрокоптер бу від перевіреного виробника, і його попередній власник звертався з ним акуратно, проблем бути не повинно. Серйозні падіння завжди залишають помітні сліди.

Тепер спробуй запустити пристрій. Нехай дрон відлетить якнайдалі, а потім самостійно повернеться на точку зльоту. Перевір максимальну польотну швидкість, траєкторію, як квадрокоптер реагує на різке гальмування і політ назад. Якщо мотор справний, всі ці команди будуть виконуватися швидко і чітко. Протестуй апаратуру FPV, якщо ти вибрав таку модель, на сумісність зі своїм смартфоном. На рамі і підвісі не повинно бути ознак посмикувань.

Ці поради допоможуть тобі вибрати якісний квадрокоптер бу за вигідною ціною на сайті Boo.ua.