Як перевірити Б / У телефон при покупці: покрокове керівництво

Особистий телефон сьогодні є практично у кожного, адже мобільний зв'язок в останні роки стала дуже доступною, та й дозволити собі ці гаджети може куди більшу кількість людей, ніж ще 10-15 років тому. Смартфонами користуються все: від школярів до пенсіонерів. І періодично настає час, коли телефон потрібно замінити на новий - старий зламався, хочеться придбати гаджет краще або просто душа просить чогось нового. Найсучасніші і топові телефони сьогодні стоять досить дорого, і не завжди ця ціна є виправданою. Тому іноді куди вигідніше купити смартфон бу, в отличном состоянии. Тим більше, що можна знайти варіант, коли до тебе технікою практично не користувалися.

Фахівці онлайн-магазину Boo.ua розкажуть, як перевірити б / у телефон при покупці, щоб він радував тебе ще довгий час.

Упаковка, чек і гарантійний талон б / у телефону

В ідеалі, варто співпрацювати з продавцями, які пропонують купити телефон бу разом з документами і рідний коробкою. Це допоможе переконатися, що пристрій не вкрадене. Ще один спосіб зробити це - перевірити код IMEI. Просто набери комбінацію * # 06 # і порівняй отримані цифри з тими, що на упаковці. Переконайся, що на коробці не наклеєний фальшивий код. Якщо є чек і гарантійний талон, в них можна звірити дату покупки. Вона ж допоможе зрозуміти, чи діє ще на цей гаджет гарантія. Покупка б / у телефону без чека і гарантії не свідчить про те, що телефон в поганому стані. Якщо обраний тобою телефон продається без гарантії, то радимо ретельно перевірити його стан. Дуже часто якісні телефони і в хорошому стані коштують дешевше за рахунок відсутності гарантійного талона.

Зовнішній вигляд б / у телефону

Зовнішній огляд телефону після того, як він потрапить тобі в руки, обов'язковий. Невелика кількість подряпин, пара маленьких вм'ятин не повинні насторожити, адже мало у кого з користувачів телефон залишається в ідеальному стані, якщо він не продається під виглядом нового, звичайно. А ось якщо вм'ятини серйозні, є відколи, швидше за все гаджет сильно падав, що може привести до погіршення його функціональності.

Наступний важливий крок - потрібно переконатися в тому, що телефон не тонув. Якщо після цього його не віддали в сервіс, де воду або іншу рідину повністю не видалили, на довгий термін служби пристрою розраховувати не доведеться. Тут варто бути гранично уважним, адже на ринку дешевих бу телефонів потопельники зустрічаються часто. Тому краще купувати смартфони на перевірених порталах, з хорошою репутацією і відгуками.

Більшість виробників як кнопкових телефонів, так і смартфонів, оснащують свої гаджети індикаторами намокання. Зазвичай це невеликий білий круг чи прямокутник. Він може бути як всередині, так і зовні, іноді - на акумуляторі, як це показано на зображенні нижче. Червона сітка на малюнку свідчить про те, що телефон побував у воді.

dopfoto.jpg

Інші критерії вибору б / у телефону

Отримавши довгоочікуваний бу телефон в руки, перевіривши його IMEI, відсутність відколів і слідів перебування у воді, приділи увагу ще кількох моментів:

● зроби пробний дзвінок і попроси друга передзвонити тобі. Це допоможе перевірити якість роботи динаміків, гучного зв'язку;

● встав в роз'єм карту пам'яті і відкрий який-небудь фільм, щоб послухати звук і подивитися на якість зображення;

● перевір, як працює гарнітура, зарядний пристрій;

● сфотографируй білий аркуш паперу і удивися в фотографію. На білому тлі не повинно бути ніяких точок - битих пікселів;

● включи Інтернет, щоб переконатися, що він підключається і працює швидко;

● перевір, що GPS точно визначає твоє місцезнаходження.

Залишилося оцінити загальну якість роботи системи, встановлених додатків. Зверни увагу, плавно чи відображається інтерфейс, не повинно бути подтормаживаний, зависань. Перейди в Google Play і спробуй встановити пару безкоштовних програм. Можна включити якусь гру, щоб перевірити продуктивність смартфона.

Також існують спеціальні програмні рішення, що допомагають в перевірці. Це AnTuTu Benchmark, Display Tester, AIDA64. Вони визначають технічні характеристики, перевіряють продуктивність, виявляють «мертві» зони тачскрін і інші неполадки.

Відповідально підійшовши до вибору телефону бу, ти зможеш серйозно заощадити і придбати класний гаджет, який порадує тебе своїм функціоналом і можливостями. Адже куди цікавіше періодично міняти смартфони, тестуючи різних виробників і моделі, ніж купити дорогий новий гаджет і кожну хвилину переживати, щоб він не розбився. Boo.ua допоможе тобі зробити правильний вибір.