Які бувають пилососи: вибираємо бу пилосос для будинку

У наш час зовсім не складно підтримувати в будинку чистоту і порядок, адже для цього існує величезна різноманітність побутової техніки. Особливою популярністю користується пилосос, що дозволяє швидко і якісно позбутися від пилу. Сьогодні існує дуже багато моделей - є ручні, миючі пилососи, і навіть роботи. Щоб не переплачувати за бренд і не купувати техніку, яка не приживеться в господарстві, є сенс купити пилосос бу . Він буде коштувати дешевше нового, і при розумному підході до покупки, не відрізнятися за якісними характеристиками.

Для початку варто визначитися, який тип пилососа тобі потрібен, а також з'ясувати які ще деталі важливі при виборі.

види пилососів

Сучасні домашні пилососи можна розділити на 4 групи:

1. для сухого прибирання - така техніка дозволяє зібрати пил, при цьому не зволожуючи кімнату. Такі пилососи бу не займають багато місця, але прості в експлуатації. Головне, на що варто звернути увагу при виборі - спосіб збору пилу і типу фільтрації. Також в різних моделях може відрізнятися швидкість всмоктування. В ідеалі, варто купити пилосос бу з водним або НЕРА-фільтром, що запобігає повторний викид частинок пилу в кімнату;

2. миючі пилососи - крім сухої, можуть робити ще і вологе прибирання. Вода розпорошується по квартирі, а потім разом з пилом і брудом всмоктується назад в пристрій. Миючий пилосос бу стане надійним помічником в господарстві;

3. швабра-пилосос - своїм зовнішнім виглядом прилад нагадує швабру, але при цьому оснащений пароочищувачем. Він дозволяє провести сухе або вологе прибирання, а також чистку гарячою парою;

4. робот-пилосос - найактуальніша модель для будинку, здатна самостійно підтримувати чистоту. Це міні-комп'ютер з набором спеціальних програм, насадками для збору сміття з різних сторін. Робот пилосос бу варто купити, якщо ти хочеш приділяти прибиранню мінімум часу.

На що звернути увагу при виборі б / у пилососа

Роздумуючи, який ручний пилосос краще вибрати, варто звернути увагу на силу всмоктування. Якщо нові потужні прилади коштують дорого, то б / у ти можеш купити за цілком доступну ціну. Пам'ятай, що потужність залежить від рівня наповненості мішка для пилу. Коли він порожній, прилад працює на повну. Пилозбірники бувають текстильними (для багаторазового використання) і змінними. Для 1-2 кімнатної квартири досить пилососа від 250 Вт. Якщо ти забираєш часто, можна підібрати модель з потужністю від 300 Вт.

Роботизовані пилососи бу також відрізняються один від одного продуктивністю, а ще часом роботи без підзарядки. Враховуй цей критерій при виборі, якщо хочеш, щоб прибирання в кімнаті проходила з твоїм мінімальною участю.

У нашому онлайн-магазині представлені пилососи таких брендів: Samsung, Bosch, Bissel, Electrolux, Hoover, Philips, Orion, Vitek, Zelmer і інші. Купуй пилососи б / у на сайті Boo.ua і підтримуй порядок вдома.