Як правильно підібрати б / у намет для подорожей

Як тільки погода починає радувати нас теплом і сонцем, багато хто замислюється про те, як би провести час на природі. Якщо ти любиш їздити в гори, відпочивати біля річки, вважаєш себе активним туристом або тільки хочеш освоїти це хобі, треба обзавестися власним спорядженням. Для походів раз в пару років можна орендувати його або попросити у друзів, але рано чи пізно тобі знадобиться власна намет. Це одна з найважливіших речей для туриста, адже на природі важливим є захист від вологи, холоду, вітру, можливість комфортно відпочити і зарядитися енергією.

Сьогодні багато виробників випускають якісні намети, і зазвичай для них працює закономірність - чим вони кращі, тим дорожче. Як вибрати недорогу намет? Спробуй розглянути варіант бу в нашому онлайн-магазині Boo.ua. Адже буває, хтось після одного походу, продає практично новий тент, а хтось купив дорогу намет, дбайливо з нею звертався, і виставив на продаж через непотрібність. Купівля якісної бу намети в хорошому стані за вигідною ціною стане для тебе відмінним рішенням.

Як вибрати намет правильно

Щоб туристичний намет бу не розчарувала тебе відразу ж після покупки, варто ознайомитися з декількома рекомендаціями про те, як правильно купити намет. Ось кілька основних критеріїв:

● Кількість осіб - якщо ти і твої супутники по походу, не володієте нестандартними габаритами, можна просто подивитися яка намет. Вона може бути дво- три-, чотири-, шестимісний. Про всяк випадок можна вибрати з запасом, але тоді вона буде важче;

● Кількість шарів - розрізняють одно- і двошарові намети. Перші шиють з непромокаючої, іноді мембранної тканини. Другі - з паронепроникного матеріалу, плюс зверху накривають його водонепроникним тентом. У таких наметах передбачений тамбур для речей;

● Водонепроникність - найважливіший критерій, вимірюється в мм водяного стовпа. Якщо ти побачиш позначення «до 2000 мм вод.ст.» варто знати, що такий виріб підходить тільки для ясної погоди. Витримати дощ здатні намети до 3000 мм вод.ст, а ось понад цього показника вже спокійно переносять зливи;

● Міцність матеріалу - найпоширеніші структури це Таффета, Оксфорд і рип-стоп. Для пошиття наметів використовують поліамідні і поліефірні тканини. Якщо говорити про бу, то варто зупинитися на другий, так як вони не розтягуються від вологи, стійкі до УФ-променів;

● Якість каркаса - дуги можуть бути виготовлені зі склопластику або металу. Купуючи бу виріб, краще віддати перевагу алюмінію і його сплавів, які будуть надійніше склопластикових каркасів.

Плануючи як вибрати намет, водостійкість, місткість і якість тканини повинні стати твоїми основними критеріями. Також переконайся у відсутності зовнішніх дефектів, туристичний намет бу повинна бути чистою, цілою, без протертих зон і подряпин.

Додаткові функції

Сучасні виробники оснащують намети різними можливостями, які не є обов'язковими, але здатні зробити твій похід простіше і приємніше. До них відносяться поліуретанова або силіконова просочення, вогнетривке просочення, водовідштовхувальне покриття, вентиляція і розтяжки. Зазвичай додаткові можливості є у хороших перевірених брендів, а значить швидше за все їх туристичні намети відрізняються довговічністю. Експериментують вони і з зовнішнім виглядом - ще кілька років тому намети були нудними і одноманітними, сьогодні ж у продажу зустрічаються різнокольорові моделі, з цікавими принтами, стильним зовнішнім виглядом.

Вибравши туристичну палатку бу або нову, дотримуючись рекомендацій від консультантів Boo.ua, ти знайдеш надійний дах над головою для відпочинку на природі. Також на нашому сайті ти знайдеш спальники, килимки та інші товари для туризму .