Як вибрати і купити бу гітару: на що звернути увагу при перевірці?

Музика - одне з найпопулярніших сьогодні хобі. Це відмінна можливість розслабитися, відтворити твори великих композиторів, а то і створити щось своє. Серед всіх музичних інструментів найбільш затребувана гітара. Вона проста в догляді, мобільна, на ній легко навчитися грати. Багато відомих гітаристи були самоучками, не відвідували музичних шкіл та інших установ.

Якщо ти вирішив обзавестися гітарою, варто відповідально підійти до її вибору. Все-таки, якщо інструмент виявиться не якісним, буде з поганим звучанням, ти швидко закинеш цю ідею, і просто даремно витратите гроші. Якщо ти поки не дуже досвідчений гітарист, є сенс купити бу гітару .

Типи гітар:

  • класичні;
  • акустичні;
  • електроакустичні;
  • електричні;
  • бас-гітари.

Пропонуємо розібратися, як вибрати бу гітару, на що звернути увагу і як прийняти правильне рішення при покупці інструменту на сайті Boo.ua.

Чому варто купити бу гітару

Економія - не єдина причина, по якій варто обзавестися старим інструментом. Багато досвідчених музиканти підтверджують феномен «разигранності». Якщо правильно доглядати за гітарою, з роками вона починає звучати тільки краще. Попередній власник міг замінити деякі елементи на більш зручні, та й не можна посперечатися з тим, що деякі моделі вже просто перестали випускатися. Якщо ти хочеш обзавестися певної гітарою від конкретного виробника, варто розглянути бу.

Як купити бу гітару

В першу чергу тобі потрібно визначитися, де купити бу гітару. Звичайно, це можна зробити з рук, знайшовши людини, який продає інструмент за непотрібністю. Але де гарантія, що його акустична або електрогітара дійсно в хорошому стані? Тому краще довіритися перевіреним інтернет-магазинах, таким як Boo.ua, де великий асортимент і все товари відбираються особливо ретельно.

Але з огляду на скільки коштує бу гітара, навіть при тому, що вона набагато дешевше нової, все одно варто її перевірити. Ось кілька корисних рекомендацій як вибрати бу гітару:

  • Стан грифа: так як він отримує величезне навантаження через натягу струн, важливо, щоб його стан був задовільний. Перевір роботу регулювального болта, відсутність скручувань. У грифі не повинно бути ніяких тріщин, хоча дрібні подряпини допустимі;
  • Корпус - якщо ти купуєш бу електрогітару, не страшно, якщо на корпусі є невеликі дефекти. А ось тріщина на акустичній гітарі призведе до дребезжанию і інших неприємних звуків;
  • Струни і фурнітура - багато гітаристів, купуючи музичний інструмент бу, додатково вкладаються в особисті струни, поріжки, кілки та інші деталі фурнітури. Якщо ти готовий до цього, можна знехтувати їх станом;
  • Електроніка - купуючи електричну гітару, важливо перевірити наскільки щільно тримається шнур, не відходить він, чи не зникає звук. Інструмент не повинен «фонить». Це ж відноситься до питання як вибрати бу бас гітару.

Якщо ти ніколи не грав на гітарі, попроси друга або викладача взяти участь в перевірці. Адже зовнішні дефекти можна пропустити, провівши візуальний огляд, але при прослуховуванні приховати їх не вдасться. Не повинно бути деренчання, неприємного свербіння струн, будь-яких інших проблем зі звуком. Іноді вони швидко і легко прибираються, але частіше свідчать про серйозні проблеми з інструментом.

Купуючи інструмент, стеж за його станом - оберігай від бруду і пилу, захищай від ударів, підтримуй комфортну вологість повітря. Якщо довго не граєш, приспустити струни. Тоді навіть бу гітара надійно прослужить тобі довгий час.