5 порад як вибрати і перевірити бу монітор при покупці

Без хорошого монітора не обійтися ні одній людині, що працює з комп'ютером. Більш того, підбору цього девайса варто приділити не менше уваги, ніж технічним характеристикам «залізного» становить.

Сьогодні у продажу зустрічаються самі різні моделі, що відрізняються якістю зображення, можливостями, розмірами, дизайном. І, звичайно, ціною. Якщо новий класний монітор для комп'ютера здається тобі непомірно дорогим, варто розглянути покупку бу монітора в онлайн-магазині Boo.ua. Пропонуємо кілька рекомендацій, які допоможуть тобі зробити правильний вибір!

Як вибрати б / у монітор для Інтернету та перегляду фільмів

Якщо комп'ютер тобі потрібен тільки для соцмереж та періодичного перегляду роликів, ти прекрасно обійдешся без навороченного монітора з великою роздільною здатністю і рясним функціоналом. Діагональ 19-21 дюйм буде ідеальним варіантом. Можна купити бу монітор менше 19, якщо у тебе невеликий стіл і дуже обмежений бюджет.

Співвідношення сторін необхідно 16: 9 - саме під нього знімають відео і роблять сайти. Дозвіл підійде HD. В принципі, все такі девайси знаходяться в одній ціновій категорії. Вибираючи монітор бу, переконайся, що немає серйозних дефектів, битих пікселів, відколів.

Бу монітор для офісної роботи

Здавалося б, завдання офісних співробітників неспецифічні, а тому можна купити такий же монітор бу, як і для перегляду відео. Але за роботою ми проводимо 8, а то і більше годин безперервно, тому важливо, щоб гаджет був оснащений можливістю регулювати висоту і кут. Так ти будеш менше повертати шию.

Стануть в нагоді і такі функції:

  • усунення мерехтіння;
  • фільтр синього;
  • антиблікове покриття;
  • можливість вертикально повертати монітор.

Оптимальне співвідношення сторін 21: 9. Такі екрани ширші, а тому на них поміщається більше інформації. А ось переплачувати за швидкість відгуку, кольору або високий дозвіл не обов'язково, хіба що ти дизайнер і працюєш з графікою.

Як купувати б / у монітор для художніх завдань

Якісні дисплеї для дизайнерів, художників, відео-монтажерів стоять дуже дорого, тому якщо ти тільки починаєш свою кар'єру в цій області, бу монітор - твій варіант.

Головний критерій вибору - максимальна передача кольору. Дуже важливо, щоб кольори не спотворювалися. Віддай перевагу матриці IPS з найвищими кутами огляду. Велике значення має і покриття, матове спотворює кольори, тому краще вибрати глянсове. Вибираючи діагональ, розглядай ЖК моделі від 24 дюймів. Добре підійде співвідношення 21: 9.

Монітор бу для ігор

Геймери знають, що головне в моніторі для ПК - частота. Любителям досить 100 Гц, професійним кіберспортсменом - хоча б 180 Гц. Тоді картинка не буде спізнюватися за подіями, що відбуваються в грі.

Який бу монітор купити, залежить від твоїх вимог до гри:

  • якщо ти цінуєш швидкість і економію, вибери матрицю TN + film, а якщо хочеш красиву картинку - варто зупинитися на VA;
  • якщо у тебе не дуже потужний комп'ютер, твоя відеокарта все одно не витягне дозвіл більше, ніж Full HD. Але чим потужніший адаптер, тим більше у тебе можливостей;
  • монітори бу з великим співвідношенням сторін дозволяють більш глибоко зануритися в гру;
  • для отримання більш плавною картинки, купи девайс з технологіями AMD FreeSync або Nvidia G-Sync, в залежності від відеокарти;
  • бу монітор з підтримкою HDR знадобиться, якщо хочеш поліпшити передачу кольорів.

Як перевірити б / у монітор

Мало визначитися з моделлю і купити бу монітор від перевіреного виробника з набором необхідних функцій. Якщо попередній господар звертався з ним не дуже добре, тобі після тривалого періоду його, і гроші будуть витрачені даремно. Тому тобі варто перевірити:

  • яскравість і биті пікселі;
  • підсвічування, переконатися у відсутності серйозних подряпин;
  • динаміки;
  • порти.

Обов'язково запусти заливку градієнтами, будь-яким кольором, крім чорного. Це допоможе перевірити, чи є биті пікселі, різкі колірні переходи, проблеми зі передачею кольору. Говорячи про бренди, варто віддавати перевагу надійним - Samsung, LG, Dell, Asus, HP, ACER і т.д. Так більше шансів купити бу монітор в дійсно хорошому стані. Користуючись нашими рекомендаціями, ти зробиш правильний вибір. Купити монітор або іншу техніку ти можеш на нашому сайті Boo.ua.