Як вибрати електричний конвектор для будинку?

Серед усього розмаїття опалювальних систем і кліматичного обладнання , саме електроопалення є найпопулярнішим і перспективним сьогодні. Не скрізь в Україні є газомагістралі, а альтернативні джерела енергії поки не так поширені, як в інших країнах. У мережах централізованого опалення постійно трапляються поломки, і навіть якщо батареї працюють справно і стабільно, їх тепла часто буває недостатньо. На такий випадок краще купити побутові обігрівачі - електричні конвектори.

Як працюють електричні конвектори

Конвекційний обігрівач працює за принципом циркуляції повітря в приміщенні. Щоб зрозуміти все більш детально, можна звернутися до шкільного курсу фізики. У самому конвекторі встановлений нагрівальний елемент для повітря, а також отвори, щоб повітряні маси могли циркулювати. Тобто, холодне повітря надходить в прилад через нижні отвори, нагрівається до необхідної температури, і знову виходить в кімнату, вже обігріваючи приміщення. Поступово під стелею він остигає, щоб знову опуститися і пройти свій шлях через конвектор . Так в приміщенні підтримується комфортна температура поки прилад працює. Її показники ви можете встановити самостійно, щоб не зіткнутися з ситуацією, коли на вулиці вже потеплішало, а в квартирі нестерпно жарко через що працюють батарей.

Як вибрати електричний конвектор бу

Так як на ринку сьогодні представлені найрізноманітніші конвектори електричні, не завжди буває просто зрозуміти який з них краще. При виборі варто звернути увагу на наступні моменти:

  • Тип нагрівального елементу. Він може бути голчастим, трубчастим і монолітним. Перші коштують недорого, але не відрізняються хорошою надійністю, так як дуже швидко нагріваються і остигають. До того ж, вони можуть використовуватися тільки в сухих кімнатах і не підійдуть для ванної. Другі служать довше, часто мають вологозахистом, що дозволяє встановити прилад у ванній кімнаті. Монолітні елементи вважаються самими якісними - вони працюють тихо і ефективно, відрізняються мінімальними тепловтратами.
  • Потужність - розраховуйте її в залежності від площі свого помешкання. Наприклад, на 10-12 кв. м при відсутності інших джерел нагріву знадобиться 1 кіловат. Якщо ж електричний конвектор буде доповнювати централізоване опалення, його можливостей вистачить на вдвічі більшу площу.
  • Габарити приладу - залежить від вашого інтер'єру. Сьогодні можна купити як електричний конвектор, висота якого буде близько 15 см, так і величезна пристрій висотою 2 метри.
  • Розміщення - побутові електричні конвектори можуть бути мобільними і стаціонарними. Перші можна переміщати по кімнаті, другі ж монтуються в стіни.

Оптимальним місцем для установки конвектора буде місце біля вікна. Так тепле повітря створить бар'єр і холод не буде проникати в кімнату з вулиці. Думаючи який конвектор краще вибрати, вивчіть які є додаткові можливості. Наприклад, мобільний конвектор часто оснащують датчиком перекидання - це означає, що якщо прилад впаде, він автоматично вимкнеться. Якщо у вас є діти або тварини, ця функція необхідна.

Ще одна корисна можливість - датчик, який захищає стіни від промерзання. Налаштувати час опалення можна за допомогою спеціального таймера. Як тільки температура в приміщенні опуститься нижче певного показника, конвектор відразу ж виправить ситуацію. А відстежувати режим і задану температуру повітря ви зможете на спеціальному дисплеї, яким оснащені всі сучасні прилади.

Таким чином, електричні конвектори для будинку набирають все більше популярності. Попит на даний вид товару підвищився і ціни відповідно теж. Тому, якщо ти не хочеш переплачувати за новий товар, пропонуємо розглянути покупку електричного конвектора б / у в онлайн-магазині Boo.ua.