Як вибрати і перевірити Б / У iPhone перед покупкою

В епоху сучасних технологій, складно уявити життя без телефону, адже тепер це не тільки спосіб зв'язку, але і девайс, в якому зберігається практично вся наша життя. iPhone - найбільш очікуваний смартфон і розкручений бренд сучасності. C кожним роком, рейтинги iPhone підвищуються, а кількість тих, хто хоче отримати цей гаджет стрімко зростає. Смартфон дозволяє нам отримувати найостаннішу інформацію миттєво, обмінюватися повідомленнями, спілкуватися онлайн за допомогою відеозв'язку, ділитися щасливими знімками в соціальних мережах, слухати і створювати музику, використовувати різні додатки і багато іншого. Щорічно, компанія Apple вдосконалить не тільки Айфон, а й інші свої гаджети. Вся техніка повністю синхронізується один з одним, що дає можливість відповісти на дзвінок прямо з ноутбука, планшета або смарт-годин, працювати над одним документом з усіх пристроїв, зберігати дані, вкладки, мультимедіа і т. Д.

Придбати новий iPhone, особливо якщо це останні - X, XS, XR моделі, може дозволити собі далеко не кожен. У таких випадках, є класне рішення - купити б / у iPhone на сайті Boo.ua. Така покупка може заощадити 35-50% твого бюджету в залежності від моделі, об'єму пам'яті і стану. Однак, не слід забувати, що при покупці колишнього у вживанні телефону є безліч підводних каменів. Про них тобі розкажуть наші фахівці. Дані поради і покрокова інструкція як вибрати б / у Айфон неодмінно допоможе тобі уникнути помилок і залишитися задоволеним покупкою.

Як перевірити Б / У iPhone перед покупкою?

Ідеальне рішення, це провести повну діагностику телефону перед покупкою, але це не завжди можливо. Тому пропонуємо розглянути тобі сім основних порад, які допоможуть і додадуть впевненості при виборі б / у iPhone.

1. Найголовніше - відв'язано чи iPhone і чи збігається IMEI
Яким би зовні красивою не був обраний iPhone, переконайся, що продавець вийшов зі свого Apple ID і iCloud, скинув всі налаштування і відключив опцію «Знайти iPhone». Інакше, він зможе керувати твоїм телефоном на відстані і в будь-який момент його заблокувати, звернутися в поліцію із заявою про крадіжку і зажадати повернення. Чи не полінуйся зайти на сайт iCloud і ввести IMEI і перевірити його статус - ActivationLock. Що стосується IMEI - це унікальний міжнародний номер з 15 цифр, який належить мобільному пристрою. Важливо, щоб цифри всюди збіглися і перевірити це досить просто.

Порівняй цифри на:
● задній кришці корпусу;
● в налаштуваннях Айфона в розділі - «Інформація про пристрій»;
● відправ запит набравши * # 06 # і порівняй отриманий номер IMEI;
● IMEI на лотку SIM-карти;
● порівняй IMEI з номером, зазначеному на коробці.

Якщо на даному етапі перевірки все добре, то можна сміливо продовжити огляд iPhone Б / У.


2. Зовнішній вигляд, сенсор і екран
Перше, на що всі звертають увагу, це вид і стан iPhone. Давай перевіримо сенсор і екран айфона декількома діями. Якість його функціонування цих функцій буде підтвердженням, що смартфон не красти, чи не був зламаний і на 100% оригінальний.

Тобі потрібно:
● ретельно оглянути екран на наявність подряпин і відколів і сам корпус на вм'ятини;
● перевірити сенсор просто, достатньо натиснути на будь-яку іконку і потім поводити їй по всьому екрану. Якщо іконка слід за рухом пальця, то все окей. Перевір працездатність всіх кнопок б / у iPhone і реакцію iOS на їх натискання;
● оригінальність екрану підтверджує кнопка Home і правильна робота функції Touch ID (стосується iPhone 5S і більш пізніх моделей). Бажано забити свій відбиток пальця і спробувати кілька разів розблокувати телефон;
● переконайся, що вхід для зарядки і навушників в хорошому стані і гвинтики на нижній межі телефону в формі «зірочка». Вони повинні бути в ідеальному стані і під колір корпусу смартфона. Якщо немає - є велика ймовірність того, що телефон до цього розбирали.


3. Не забудь про кнопки
Кнопок всього кілька, тому на перевірку багато часу не втече. Одразу попереджаємо, що кнопка Home на iPhone 7 і 8 не було натиснуто, так як вона сенсорна. У моделях Х, ХR і ХS її взагалі немає.

Отже:
● кілька разів натисни на кнопку блокування та на ті, що регулюють звук. Вони не повинні западати і бовтатися;
● перевір регулятор беззвучний режим. Він повинен вібрувати при зміні положення;
● кнопка Home починаючи з Айфон 7 теж повинна вібрувати при дотику (на попередніх моделях вона натискається). Переконайся, що вона в хорошому стані;
● май на увазі, що кнопку Home дуже складно полагодити, до того ж втрачається функція Touch ID, тому будь уважний.

4. Перевір мережу у б / у iPhone за допомогою простого дзвінка
Не слід забувати, що в першу чергу iPhone - це мобільний телефон, основною функцією якого є дзвонити. Навряд чи, тебе порадує ідеальний стан телефону, якщо з нього не можна буде дзвонити або відправляти повідомлення.

Як перевірити бу Айфон при покупці на роботу зв'язку:
● досить вставити свою сім-карту і здійснити кілька дзвінків або відправити sms, значок зв'язку повинен відображатися в лівому кутку екрана;
● якщо ж сім-карти немає, то набери 112 і прослухай роботу автовідповідача.


5. Wi-Fi, Bluetooth і невід почав б / у iPhone
Хіба можна уявити в наш час смартфон без можливості вийти в інтернет? Навряд чи.

Щоб переконатися в справній роботі Wi-Fi:
● встав сім-карту і перевір роботу 3G або мобільного інтернету;
● підключися до найближчої мережі Wi-Fi або роздай інтернет зі свого телефону;
● запусти програму «Карти» та переконайся, що телефон знайде і покаже своє місце розташування;
● якщо є бездротові навушники або колонка, то перевір Bluetooth. Якщо ж ні, то хоча б зайди в настройки, включи його і перевір, щоб значок Bluetooth відображався в правому верхньому куті телефону.

6. Швидка перевірка камери і мікрофона
Для більшості власників iPhone, камера є пріоритетною функцією гаджета за рахунок високої якості знімків, відео та додаткових програм для обробки фотографій і створення роликів.

Щоб переконатися в справній роботі камери досить буде:
● перевірити спалах і зробити кілька знімків. Включи камеру, наведи на предмет або людину, і доторкнись пальцем екрану, щоб перевірити реакцію на регулювання різкості і яскравості;
● запиши коротке відео і потім не забудь відтворити його - таким способом перевіряється задній мікрофон;
● можеш перевірити мікрофон записавши свій голос в додатку «Диктофон». Головне, щоб не було сторонніх шумів в програної записи.


7. Динаміки, навушники і зарядний пристрій
Наприклад, у Айфона 6 і тих, що були випущені до 2016 року, всього один динамік, який знаходиться у порту зарядки. У таких моделей як iPhone 7, 8, X і останніх флагманів Apple - два динаміка. Один біля порту зарядки, другий над дисплеєм.

Перевірити їх просто:
● включи трек на максимальну гучність і переконайся, що музика грає голосно і без хрипів;
● щоб перевірити навушники і зарядку, досить вставити кабель в роз'єм і упевнитися, що музика програється в навушниках, а телефон заряджається.

Дотримуйся покрокової інструкції як перевірити б / у iPhone і вибирай сподобався смартфон в нашому онлайн-магазині Boo.ua. Наш маркетплейс пропонує широкий асортимент товарів, серед яких найостанніші моделі смартфонів Apple.