Яку мікрохвильову піч краще купувати: 5 характеристик для вибору

Сучасну кухню важко уявити без гарної мікрохвильовій печі. Цей прилад дозволяє швидко і легко розігріти їжу, приготувати сніданок, розморозити продукти. Для працюючих людей він і зовсім незамінний. Нові мікрохвильовки коштують дорожче, але ти можеш купити мікрохвильову піч бу і заощадити.

Щоб б / у мікрохвильовка прослужила тобі якомога довше і радувала якістю роботи, пропонуємо кілька простих критеріїв вибору.

Як вибрати бу мікрохвильову піч

1. Тип печі

Сьогодні розрізняють 3 види мікрохвильових печей:

  • СВЧ - це стандартні соло печі, які готують тільки мікрохвилі. Такий прилад підійде для найпростіших завдань: розігріву, розмороження, і т.д. СВЧ печі прості у використанні і недорого коштують.
  • Печі з грилем - рішення більш функціональне, так як тут є ще елемент нагріву. Ви зможете готувати здорові страви, підсмажувати корочку на продуктах.
  • Мікрохвильові печі з грилем - відмінно підійде тим, хто цінує розмаїтість і любить експериментувати зі стравами.

2. Місткість

  • До 19 літрів - невеликі печі для однієї людини або маленької сім'ї.
  • До 25 літрів - універсальний варіант, часто оснащений грилем.
  • До 32 літрів - гарне рішення для великої родини, що дозволяє приготувати солідний обсяг їжі за один раз.

3. Потужність

Потужність мікрохвильової печі залежить від двох критеріїв. Це споживання енергії самим пристроєм, а також потужність гриля і \ або мікрохвиль. Чим більше обсяг вашої камери, тим більшу потужність потрібно вибирати, щоб піч працювала якісно, рівномірно прогріває продукти. Без гриля це в середньому менше 800 Вт, в режимі гриля - від 900 до 1500 Вт.

4. Тип управління

Найпростішим і надійним типом управління вважається механічний. Піч почне працювати, як тільки ти повернеш дві ручки - задають потужність і час приготування. Управляти кнопкової грубкою трохи складніше, але цікавіше. Ти зможеш варіювати час приготування, виходячи з ваги продуктів. Такі печі також дозволяють зберегти рецепти в пам'яті. Найсучаснішим типом управління вважається сенсорний. Він володіє тими ж функціями, що і попередній, але натискання здійснюються на сенсорної панелі. Це дуже стильні і комфортні мікрохвильовки.

5. Функціональні можливості

При виборі мікрохвильової печі, обов'язково зверни увагу на її функції. Можливо, тобі буде досить стандартних розігріву, розмороження, і гриля. Але сучасні прилади пропонують куди більше можливостей, що істотно полегшує підготовку. Наприклад, Автопрограма приготування, автоматично встановлює настройки для приготування конкретного блюда. Також знадобляться кнопки вибору потужності, можливість зберегти режими, які ти найчастіше використовуєш.

Слідуючи цим критеріям, ти без праці підбереш і замовиш мікрохвильовку в онлайн-магазині Boo.ua.