Купівля бу техніки: вигідна економія або обман?

В останні роки, коли кожен місяць на ринку з'являються нові гаджети, девайси і найрізноманітніші прилади, що полегшують наше життя, гостро стоїть питання про усвідомлене споживанні. Адже мало хто може собі дозволити купити кожну новинку, але і протестувати, що сьогодні в тренді, теж потрібно. А що якщо техніка не сподобається, не підійде, буде використовуватися рідше, ніж очікувалося? В такому випадку краще купити техніку бу.

Під цю категорію потрапляють всі прилади, які хоча б раз використовувалися. Тобто навіть ті, які практично в новому стані, і їх власник відразу зрозумів, що це не те, що йому потрібно. Наприклад, подарували блендер, але не став в нагоді в господарстві, або ж в будинку вже був хороший якісний прилад. Тому техніка бу - далеко не завжди щось застаріле або погане. Ця стереотипну думку, виникла за часів дефіциту, коли дістати щось нове було дуже важко, а тому стати власником новинки вважалося якісним і престижним. Сьогодні ж куди більше цінується можливість дати речам друге життя.

Де вигідно купити побутову техніку

Підбираючи собі товар був у вжитку, варто приділити увагу питанню, де краще купити бу техніку. Чи не кожен магазин заслуговує довіри і пропонує дійсно якісні товари. А якщо мова йде про бу, важливо бути ще більш уважним. Переконайся, що дійсно є економія, що покупка буде вигідною. Кожен товар повинен мати опис, фотографії та чітку інформацію про стан (наявність подряпин або інших дефектів, комплектації, упаковки). Бажано, щоб у інтернет-магазину були відгуки.

В каталозі Boo.ua представлений великий вибір бу електроніки , побутової техніки , ювелірних прикрас і іншої продукції на будь-який смак і бюджет. Тут можна знайти як прості товари, щоб облаштувати тимчасове житло, студентський гуртожиток, знімну квартиру, так і інноваційні гаджети, вартість нових моделей яких поки занадто висока.

Як перевірити бу техніку

Після замовлення приладів і гаджетів були у вжитку, їх обов'язково потрібно перевірити:

1. Проведи візуальний огляд - на товарі не повинно бути фізичних ушкоджень, тріщин, подряпин, потертостей. Якщо ти вирішив купити ноутбук дуже вигідно, можна пробачити йому невелику подряпину, головне, щоб з місцями кріплень і екраном все було добре.

2. Переконайся в відсутності слідів попадання вологи - купуючи телефон, заздалегідь знайди інформацію про те, де в цій моделі розташований індикатор потрапляння води. У ноутбуках і моніторах це можна помітити за станом клавіатури, верхньої кришки.

3. Перевір працездатність - в залежності від того, яку бу техніку ти придбав, її потрібно включити в мережу і деякий час попрацювати. Запустити прання, встановити кілька програм. Якщо пристрій в поганому стані, ти помітиш за швидкістю роботи, за наявністю сторонніх шумів і т. Д.

Якщо мова йде про покупку хорошого смартфона, комп'ютера, техніки, яка була куплена зовсім недавно, важливо перевірити їх оригінальність. Методи перевірки для кожного гаджета свої. Наприклад, в телефонах під кришкою або в пам'яті пристрою є серійний код, який можна порівняти з даними на офіційному сайті.

Побутова техніка: яку вибрати

Нічого поганого в покупці бу приладів немає. Головне, щоб попередній власник звертався з ними максимально акуратно. Звичайно, в наш час можна зіткнутися і з обманом, коли під виглядом колишнього у вживанні гаджета продають неліквід. Але якщо співпрацювати з надійним магазином, де кожен товар перевіряється і хороший стан якого гарантується, ти не зіткнешся з неприємними сюрпризами. При цьому ніхто не скасовує особисту перевірку - при отриманні потрібно ретельно перевірити бу товар, щоб уникнути покупки «кота в мішку».

Ще один важливий момент при виборі бу техніки - виробник. Світові бренди недарма користуються популярністю, вони заробляють свою репутацію роками. Тому, якщо ти купиш холодильник бу або пральну машину бу від перевіреного виробника, цей вибір порадує тебе навіть більше, ніж нова техніка від ноунейм компанії. Samsung, Apple, Philips, Lenovo, Asus і інші бренди створюють довговічні прилади. При акуратному зверненні, грамотному догляді і регулярному відвідуванні сервісу, вони здатні прослужити не одне покоління.

На сайті Boo.ua ти гарантовано підбереш якісну техніку, яка суттєво полегшить ведення домашнього господарства.