Як правильно підібрати б / у акумулятор для ноутбука

Рано чи пізно настає момент, коли ноутбук перестає працювати в автономному режимі так само добре, як раніше. Незабаром після цього, робота без блоку живлення і зовсім стає неможливою, що означає, що пора купити новий.

Сьогодні на ринку представлено дуже багато акумуляторів для ноутбуків, але це не гарантує, що вибрати підходящий буде легко. Навіть якщо відкинути в сторону розподіл на оригінальні і копії, батареї бувають з різною потужністю, різних моделей, з різними додатковими елементами. А якщо твоєму ноуту кілька років, що ідеально підходить нової батареї і зовсім може не бути в продажу. Єдиний вихід в такому випадку купити акумулятор для ноутбуків бу на сайті Boo.ua.

Пропонуємо розібратися, в чому особливість їх вибору і як підібрати підходящий девайс.

Які бувають акумулятори для ноутбуків

Сьогодні всі виробники батарей орієнтуються на 3 види:

1. нікель-кадмієві;

2. нікель-металлгібрідние;

3. літій-іонні.

Останні, літій-іонні, вважаються найпопулярнішими. Саме такі зустрічаються в каталозі основних лідерів ринку. З переваг таких батарей - відсутність ефекту пам'яті. Девайс може залишатися в зарядному пристрої навіть якщо був досягнутий повний заряд і поки потреби в заряджанні немає. Єдиний мінус полягає в тому, що такі батареї старіють, навіть поки ними не користуються. Вони ж коштують дорожче інших, тому варто розглянути варіант бу, але якому не дуже багато років і експлуатація якого була максимально акуратною.

На прийняття рішення як вибрати акумулятор для ноутбука, впливають наступні критерії:

● вихідна напруга;

● ємність - чим більше, тим краще;

● запасається потужність - максимально точно передає енергоємність акумулятора.

В ідеалі, варто купити оригінальну батарею бу, сумісну з ноутбуком, при підключенні якої не виникне ніяких проблем. Якщо питання тільки в ціні, краще віддати перевагу уживаного пристрою, ніж купувати копію. Копії допустимі при відсутності альтернативних варіантів. На такі акумулятори можна покластися, вони можуть підвести в будь-який момент, і поскаржитися виробнику ви не зможете.

Як перевірити акумулятор для ноутбука

Купивши старий акумулятор недорого, дуже важливо переконатися, що він в хорошому стані і прослужить тобі довгий час.

Для цього перевір:

● що корпус зроблений з міцного пластику, привабливо виглядає, немає сторонніх запахів або напливів;

● всі частини батареї добре проклеєні, і чи точно витримані зазори;

● чи добре підігнані контакти роз'єму;

● чи є сервісні наклейки з усією необхідною інформацією.

Переконайся, що на батареї немає серйозних дефектів, наприклад, вм'ятин або відколів. Це може вплинути на її продуктивність.

Як поводитися з б / у акумулятором для ноутбука

Звичайно, важливо переконатися, що попередній власник акуратно користувався батареєю. Але і тобі потрібно буде про це подбати. Тримай заряд хоча б на рівні 20%, не допускаючи глибокого розряду акумулятора. Якщо він розрядився, не потрібно зберігати його протягом тривалого часу. Чи не піддавати впливу мінусових температур. Якщо ти поки не користуєшся акумулятором, тримай його в кімнатній температурі при оптимальному рівні заряду 40%. Періодично потрібно дозарядки.

Користуючись нашими рекомендаціями, ти зможеш купити хороший бу акумулятор для ноутбука, а також вибрати собі блок живлення за вигідною ціною в онлайн-магазині Boo.ua.