Як перевірити Б / У iPhone X перед покупкою: 5 порад

Гаджети марки Apple в усьому світі користуються величезною популярністю. Кожна нова модель викликає шалений ажіотаж і натовп шанувальників, які поспішають змінити свій гаджет на тільки що представлений. І це не дивно, компанія випускає стабільні і надійні телефони, зі зрозумілим інтерфейсом і безліччю зручних функцій для навчання, роботи і розваг.

Але є один нюанс - навіть до фінансової кризи в Україні айфони були не самими доступними за ціною. Сьогодні ж їх і зовсім можна назвати елітарними. Вартість вже застарілої моделі SE стартує від 9000 грн, а нового Х - перевищує тисячу доларів. Розумним виходом з ситуації, коли хочеться побалувати себе «яблучним» смартфоном залишається покупка бу iPhone X. В онлайн магазині Boo.ua можна знайти старий гаджет в майже ідеальному стані і працює начинкою. Але як вибрати телефон, щоб не попастися на обман? Пропонуємо перелік простих рекомендацій, які допоможуть тобі перевірити б / у айфон перед покупкою.

1. відв'язувати телефон

Бувший 10 айфон може виглядати ідеально, бути повністю робочим і мало не новим. Але якщо власник не хоче при тобі відключити функцію «Знайти iPhone», краще згорнути цей діалог - нічого путнього не вийде.

А все тому, що це дуже міцно пов'язує гаджет з власником Apple ID. По суті, це ключі від пристрою. Наприклад, колишній власник зможе заблокувати твій гаджет і зажадати заплатити за розблокування. Також, він зможе відстежувати твої переміщення. Задоволення сумнівне.

Знайти цей пункт можна в розділі iCloud. Для цього дізнайся у продавця IMEI або серійний номер. Якщо він раптом відмовиться їх говорити, зв'язуватися з ним краще не варто. Тепер перейди на офіційний сайт компанії і відкрий сторінку перевірки блокування. Тобі запропонують ввести капчу. Сервіс відразу ж видасть відповідь, прив'язаний цей смартфон до якого-небудь ID. Якщо так, продавець повинен відв'язати його при тобі.

2. Перевіряємо по IMEI

IMEI - це 15-значний унікальний ідентифікатор мобільного устаткування. Він повинен бути ідентичний в рамках комплекту.

Перевір його:

● на задній частині корпусу;

● в основних налаштуваннях;

● ввівши запит * # 06 #

● на лотку SIM-карти;

● на коробці, якщо власник її надає.

Останній пункт не так принциповий, якщо у продавця є логічна причина, чому він віддає iPhone в не оригінальною коробці, і він заздалегідь про це повідомив.

3. Перевірка Айфон Х б / у на сайті Apple

В налаштуваннях гаджета, там же, де ти перевіряв IMEI, зазначений серійний номер. Його можна перевірити на офіційному сайті Apple. Введи серійний номер гаджета в рядок і натисни «Продовжити». Незабаром відкриється сторінка з детальною інформацією - датою покупки, закінчення гарантії, можливістю отримати консультацію по телефону.

4. Стан телефону

Наступний важливий момент - стан, в якому продають Х айфон. Навіть оригінальний гаджет може зламатися через місяць, якщо до цього з ним неакуратно зверталися, кидали на підлогу або в воду, а потім захотіли продати.

Найбільш критичні такі моменти:

● телефон-потопельник - такі смартфони купувати дуже небезпечно, адже ти не знаєш, як попередній власник його сушив. Так, є варіант, що він віддав його в хороший сервіс, а може просто залишив на один день до рисі. В такому випадку компоненти все ще окислюються і айфон в будь-який момент вийде з ладу. На жаль, точно визначити це можна тільки розкривши пристрій. Але ти можеш відкрити лоток СІМ-карти і заглянути всередину. Якщо там немає червоних точок, швидше за все гаджет не заливало. На сайті Apple навіть є ілюстрації;


● стан акумулятора - очевидно, що купуючи старий айфон, доведеться змиритися з тим, що батарея працює не ідеально. Але у батареї, якої 1-2 роки (iPhone X був представлений в 2017 році) повинен бути незначний знос. Кількість циклів повного заряду можна перевірити, встановивши на ноутбук або сам телефон безкоштовні додатки. Плюс в нових версіях iOS така можливість вже додана в настройки, що заощадить тобі час;

● стан дисплея - натискати на екран в різних місцях. Нічого не повинно хрустіти, бовтатися, і вже тим більше відвалюватися. Відкрий картинки з білим і чорним фоном, подивися рівномірна підсвічування. Жовтих плям на екрані теж не повинно бути, вони сигналізують про перегрів смартфона. Таким же чином, відкриваючи різні картинки, можна знайти биті пікселі, смуги;

● все сенсори повинні бути робочими - краще перевірити відразу, ніж потім знайти «мертві» зони. Найпростіше увійти в режим розстановки іконок і Поперемещайтесь одну з них по екрану. Якщо руху плавні, рівномірні, все в порядку. Прощелкала клавіатуру, забий свій палець в Touch ID і кілька разів розблоковуй гаджет. Кнопка Home повинна вібрувати при натисканні. Якщо вона не працює або зависає - від гаджета краще відмовитися;

● також варто перевірити мікрофон і камеру. Зніми відео, програй його зі звуком, зроби кілька фотографій. У вічку камери не повинно бути конденсату або сміття. Якщо ти купуєш свій перший iPhone або розбираєшся в гаджетах виключно на рівні користувача, краще порадься зі знайомим, який розбирається в цьому краще.

5. Дзвінки та Інтернет

Не пропусти момент з тестовим дзвінком: встав свою сім-карту і подзвони одному. Так ти відразу перевіриш два питання - як працює розмовний динамік і в якому стані модуль стільникового зв'язку. Якщо ти забув взяти на зустріч SIM-карту, набери з айфона 112, послухай автовідповідач і скинь дзвінок, поки не відбудеться з'єднання. Щоб перевірити, чи працює 10 айфон в LTE-мережах, зайди на будь-яку сторінку в браузері, вставивши свою карту з Інтернетом. Також варто перевірити можливість підключення до Wi-Fi точок. Роботу GPS можна оцінити, зайшовши в Карти.

Який бу Айфон Х можна купити

Серед порад не було згадки про подряпинах на телефоні. Незначні пошкодження впливають хіба що на зовнішній вигляд, що легко можна приховати чохлом. Тому, якщо ціна досить приваблива, а привабливість не грає ролі, головне, щоб не було вм'ятин і сколів. Невеликі подряпини не страшні. Але якщо старий айфон не пройшов перевірку по перерахованим вище пунктам, особливо першим, наприклад, не збігаються IMEI, краще розглянути інші варіанти. Також варто заздалегідь продумати, від чого ти можеш відмовитися. Наприклад, хрусткі кнопки і зношена батарея обійдуться не так дорого. А ось непрацюючий верхній динамік або кнопка HOME - варіант ризикований, ремонту ці елементи практично не піддаються.

У будь-якому випадку пам'ятай, що наші менеджери готові отримати у пункті продажу всі нюанси станом бу iPhone X або XS та причини його продажу. Приділивши достатньо уваги перевірці, ти отримаєш не кота в мішку, а супер сучасний технологічний гаджет, який прослужить тобі довгий час. З упевненістю можеш придбати Айфон Х Б / У недорого на нашому сайті Boo.ua.