Як вибрати і перевірити бу холодильник?

Холодильник - один з найголовніших електроприладів в будь-якому будинку. І до його вибору потрібно підходити дуже уважно. Важливо підібрати правильні розміри, особливо якщо у тебе маленька кухня. Заздалегідь продумати, де ти його побачиш, щоб користуватися ним було зручно. А ще варто розрахувати свій бюджет. Нові хороші холодильники сьогодні можуть коштувати досить дорого. Якщо ти не хочеш витрачатися на побутову техніку, живеш в орендованій квартирі, або ж попередній холодильник раптово зламався - варто розглянути варіант покупки бу техніки.

Як правильно вибрати холодильник бу?

Скільки коштує холодильник бу зазвичай залежить від його бренду, а також тривалості експлуатації та стану. Деякі виробники випускають техніку, яка служить навіть не роками, а десятиліттями. Тому, роздумуючи, який бу холодильник вибрати, зупинись на одному з перевірених брендів:

● Samsung;

● LG;

● Atlant;

● Bosch;

● Siemens;

● Beko;

● Vestfrost.

Їх нові і сучасні холодильники коштують дорого, а ось бу можна купити за дуже вигідною ціною. При цьому, якщо попередній власник звертався з приладом акуратно, ти навіть не помітиш різниці в експлуатації. Є ще кілька моментів, які допоможуть вибрати холодильник бу. Для цього важливо визначитися з твоїми уподобаннями. Чи хочеш ти, щоб він був перед окремими або вбудовуваних? Як повинні розташовуватися морозильні камери?

Чи потрібні тобі додаткові можливості, такі як режими суперохолоджування і суперзаморожування? Який тип компресора краще підходить? Він може бути:

● лінійним - тихо вмикається і вимикається, працює без вібрації і швидко охолоджує до необхідної температури;

● інверторним - не відключається в принципі. Тільки знижує потужність, щоб в холодильнику підтримувалася певна температура.

Розібравшись, що тобі потрібно і де можна купити бу холодильник, залишилося знайти підходящу модель і перевірити її. Адже не вся була у використанні техніка дійсно якісна. Краще заздалегідь все передбачити, щоб не зіткнутися з неприємними сюрпризами.

Як перевірити холодильник бу

● Стінки - це перше, на що варто звернути увагу. Вони повинні виглядати ніби нові, не повинно бути ніяких опуклостей, виїмок. Здуття сигналізує про витік фреону, а значить про несправності. Навіть якщо візуально все в порядку, злегка натисни на стінки холодильника, щоб переконатися, що стіни не продавлюються.

● Якщо візуальний огляд не викликав ніяких підозр, включи прилад і прислухайся до звуків компресора. При несправності завжди виникають специфічні шуми.

● Наступний важливий момент при перевірці холодильника бу - оцінка стану терморегулятора. Для цього потрібно знати робочу температуру всередині камери і встановити на регуляторі температуру на пару градусів вище. Якщо все працює справно, терморегулятор подасть сигнал компресора і той відключиться.

● Контур повинен бути теплим. На перший погляд здається, що це дрібниці, але саме контур відповідає за те, щоб дверці не примерзали до корпусу.

● Особливу увагу приділи конденсатору - решітці на задній частині холодильника бу. Вона повинна бути теплою. У сучасних моделях конденсатор встановлюють у внутрішній боковій стінці.

Важливо розуміти, що термін служби будь-якої техніки залежить не тільки від її початкового стану, але і від того, наскільки акуратно з нею поводяться. Заздалегідь дізнайся, як перевозити бу холодильник - в ідеалі, він повинен стояти у вертикальному положенні, бути надійно закріпленим. По приїзду, почекай 4-5 годин, не включай його відразу.

Відповідальний підхід до вибору і експлуатації допоможе тобі купити якісний холодильник бу, який надійно прослужить довгий час в нашому онлайн-магазині Boo.ua.