Як вибрати і перевірити дзеркальний Б / У фотоапарат при купівлі

Покупка б / у фотоапарата часто є самим розумним рішенням для любителя зйомки, особливо якщо мова йде про останні моделі дзеркальних фотоапаратів. На це є кілька вагомих причин. В першу чергу, сучасна фототехніка досить дорога і ціни на нові фотоапарати та об'єктиви сягають захмарних сум. При цьому як тільки ти сплачуєш товар в магазині і виходиш за його прибудови, вартість його моментально зменшується на 15-20%. По-друге, ти можеш значно заощадити і вибрати б / у дзеркальний фотоапарат , який за характеристиками буде краще нового за ті ж гроші. На сьогодні ринок дуже різноманітний, що дозволяє підібрати підходящий варіант як за ціною, так і за технічними характеристиками. Однак, відразу ж виникає питання: який бу дзеркальний фотоапарат купити, щоб він повністю задовольнив всі твої очікування і порадував якісними знімками?

Щоб допомогти тобі з вибором, фахівці фототехніки онлайн-магазину Boo.ua підготували керівництво про те, як перевірити б / у фотоапарат при купівлі. Так як дзеркальний фотоапарат виділяється механічними частинами всередині камери, які швидко зношуються і можуть виходити з ладу, перевірити апарат коштує максимально ретельно.

Отже, 10 рекомендацій, яких слід дотримуватися при покупці камери.
1. Причини продажу, наявність гарантії і комплектація. Найчастіше на сайтах продавці вказують причину продажу, але радимо уточнити. Запитай про гарантійний талон, є ймовірність, що він може бути не заповнений і тоді ти купиш фотік на гарантії. Якщо термін гарантії ще не закінчився, то це плюс, тому що в разі будь-якої поломки, тобі відремонтують його безкоштовно. Комплектація також грає важливу роль, так як зазвичай до фотоапарату додається зарядний пристрій, диски з програмним забезпеченням, перехідники та шнури. Звичайно, не завжди при продажу фотоапарата зберігається повна комплектація. Рекомендуємо купувати пристрій, до якого додається коробка, серійний номер на якій збігається з номером на камері, а також з дисками і оригінальною зарядкою.

2. Візуальний огляд. Перевірити бу дзеркальний фотоапарат за зовнішніми показниками легко. Зверни увагу на гвинти, які повинні бути чорного кольору без подряпин. Це підтвердить, що камера не розумілася. Подивися, щоб були противоскользящие гумки на корпусі, так як зазвичай у камери, яка багато і довго експлуатувалася вони відклеюються. Також, якщо є пил - акуратно видали її зубочисткою або заточеною сірником і перевір наявність подряпин.

3. Утопленник чи ні. Даний факт важливий, як і з будь-якою іншою електронікою. Як перевірити бу фотоапарат? Досить відкрити відсік для карти пам'яті, для акумулятора і місця, в яких розташовані роз'єми. Уважно роздивись їх на наявність іржі і висохлих патьоків. Якщо такі є, то це означає, що вода в нього потрапляла і раніше він ремонтувався. Наші експерти, в таких випадках наполегливо рекомендують не ризикувати з купівлею такої камери.

4. Затвор камери. Стан затвора особливо важливо у дзеркальних камер, так як у кожного апарату є певний ліміт знімків. Наприклад, у любительської камери це - 100-150.000 кадрів, у більш професійної камери - більше. Чи не полінуйся перевірити пробіг камери. Зробити це нескладно. Просто відкрий останній знімок RAW, NEF і JPEG в такій програмі як ShowExif і в поле «Total Number of Shutter Releases» ти побачиш скільки кадрів було зроблено. Якщо кількість кадрів становить половину або більше ресурсу камери, то варто задуматися про покупку такого апарату. Якщо ж кількість знімків досягає 10 тисяч і за іншими пунктами перевірки результат задовільний, то можеш сміливо купувати такий фотік.


5. Переходимо до матриці. Обов'язково перевір її на наявність битих пікселів. Основна частина і серце фотокамери - матриця, від стану якої і залежить працездатність пристрою і якість знімків. Щоб перевірити бу дзеркальний фотоапарат на кількість битих пікселів, досить зробити кілька знімків з довгою витримкою таких параметрів - ISO 100, витримка - 15 sec. Для цього перемкни режим зйомки на «M» і відключи всі опції шумозаглушення. Далі, відкрий тестовий знімок на комп'ютері або фотоапараті і максимально наблизити його. На знімку не повинно бути яскравих світних точок-пікселів. Відсутність або наявність декількох таких точок - хороший показник. Якщо їх кількість перевищує 10, то варто задуматися чи потрібна тобі така камера. Зверни увагу на смітинки на сенсорі камери. Якщо їх багато, то не варто купувати такий б / у фотоапарат, так як очистити матрицю обійдеться тобі в кругленьку суму.

6. Наявність пилу на дзеркальних елементах. Наявність пилу може розповісти, про те як часто експлуатувалася дзеркальна камера. Зніми наглазник і видали пил зовні видошукача. Далі, зніми об'єктив і придивись в вікно видошукача на світлий фон. Найчастіше, така пил з'являється, якщо камерою було знято 15-20 тисяч кадрів.

7. Стан байонета. Це те місце, де кріпиться об'єктив в корпусі фотоапарата. Переконайся, що на кріпленнях немає пошкоджень і всі контакти розташовані рівно. Якщо є поздовжні подряпини на байонеті, то об'єктиви за час використання змінювалися часто. Якщо пристрій підтримує формат Compact Flash, ретельно оглянь ніжки контактів: якщо хоча б одна з них погнута, то не гай свого часу і переходь до розгляду іншого фотоапарата.

8. Перевіряємо оригінальність акумулятора. Як перевірити бу дзеркальний фотоапарат, а саме стан батареї? Все просто, перше, що потрібно зробити - це переконатися, що в камері не варто дешева китайська батарея. Для цього, перевір наявність наклейки з офіційною голограмою від виробника. Так як акумулятор може зношуватися, а гарантія на заміну батареї не поширюється, то її перевірка може зайняти чимало часу. Як варіант, можеш попросити продавця надати максимально заряджений б / у фотоапарат і в ході перевірки поспостерігати за змінами на індикаторі і процентному зміну заряду.


9. Об'єктив. До чого придивитися під час перевірки об'єктива:
• уважно перевір його на наявність сколів, вм'ятин і подряпин;
• приділи увагу передньої і задньої лінзі. Якщо є тріщини на поверхні лінзи - відмовся від покупки;
• об'єктив c зум-механізмом не повинен видавати зайвих звуків при фокусуванні;
• перевір роботу автофокусу об'єктиву, чи в усіх режимах він працює правильно і точно;
• Щоб від'єднати об'єктив від камери та струсни його. У корпусі об'єктива нічого не повинно бовтатися і гриміти.

10. Спалах. Якщо ти купуєш камеру без об'єктива, то досить перевести камеру в режим «M» і включити спалах натиснувши на кнопку із зображенням «блискавки», клацнувши на спуск затвора.

Дані рекомендації повинні допомогти тобі при виборі і огляді пристрою перед покупкою. Просто не полінуйся і дотримуйся кожного пункту. Як варіант, ти можеш вибрати і купити зеркалку БО на нашому сайті. Маркетплейс Boo.ua пропонує широкий асортимент перевірених фотоапаратів виробників: Canon, Nikon, Olympus, Fujifilm і Sony. Якщо у тебе виникнуть будь-які питання, напиши нам в чат і консультанти зв'яжуться з тобою для надання всієї необхідної інформації.