Покупка б / у пилки - яку вибрати?

Пили вже багато років вважаються необхідним атрибутом в господарстві. Цей пристрій призначений для роботи по дереву і широко застосовується в будівельних процесах. Ланцюгова пила прискорює і полегшує процес різання і обробки деревини, сприяючи швидкому і чіткому виконанню навіть найскладнішого завдання. Як і з усіма інструментами, до вибору бензопили варто підійти відповідально, щоб куплений прилад відповідав твоїм вимогам. Пили мають дуже широке застосування, будучи помічником як для звичайного дачника, так і у для професійного вальника лісу.

Асортимент бензопил досить великий. Сучасні пилки поділяються на професійні, напівпрофесійні і побутові. Зрозумій для чого тобі потрібна пила і як часто ти будеш її використовувати за призначенням. Відштовхуючись від цього, зверни свою увагу на певний тип бензопили. Це істотно полегшить тобі вибір і заощадить час. Покупка б / у пилки справа не проста і вимагає певних знань. З інформацією, яку повинен знати кожен, хто хоче купити бензопилу, поділяться експерти онлайн-магазину Boo.ua.

Покупка б / у пилки: які типи бувають

Пила - інструмент, за допомогою якого можна обробляти деревину і метал, бетон і камінь. Є невід'ємним пристроєм в роботі промислових підприємств та інших сфер товарного виробництва. Розглянемо 4 найпоширеніших видів пив на ринку будівельних інструментів:

1. Дискові пилки
Такі пилки працюють за допомогою електродвигуна і поділяються за своєю конструкцією на редукторні і безредукторні. Редукторні пилки відрізняються глибоким розпилом і призначені для різання дерева. У редукторних пив диск має зуби, напрямок яких збігається з напрямком руху.
Основними перевагами безредукторних пив є більш низька ціна і меншу вагу. Багато дискові пилки мають рукоятку для забезпечення комфортної роботи, а деякі просто кріпляться до столу. Ціни на дискові пилки варіюються від 1500 до 15 000 грн в залежності від фірми виробника і потужності. Пристрої бувають електричні та акумуляторні. На нашому маркетплейсе ти можеш купити дискові пилки б / у хорошого бренду за вигідною ціною.

2. Ланцюгові пили
Такий тип пилки відрізняється своєю потужністю, глибиною різу і призначається для роботи з деревиною. Ланцюгові б / у пилки, представлені на нашому сайті, мають електричним або бензиновим мотором:
- ланцюгові електропили славляться безшумної роботою, легкістю в експлуатації. Потужність ланцюгових пил з електроприводом становить від 1,5 до 4 кВт, з їх допомогою можна розпиляти дошку, колоду або брус. Електропили відмінно підійдуть для побутового або садового користування;
- бензопили працюють на бензині і виділяються своєю автономною роботою до 13 годин. Потужність пристроїв варіюється від 1,5 до 6 кВт. Що стосується довжини шини, то для використання на дачі вистачить моделей з шиною в 30-40 см, для валки дерев - від 50 см і більше. Аматорські і фермерські бензопили розраховані на роботу не більше 4 годин на день і мають об'єм бензобака до 0,5 л. При цьому професійні б / у бензопили володіють бензобаком більшого обсягу.

3. Кругла
За допомогою такого виду пив можна виконувати поздовжні, поперечні, а також похилі розпили як дерева, так і для розкрою гіпсокартону, ламінату і м'якого металу. Купуючи інструмент, зверни увагу на такі корисні функції, як система плавного пуску, регулювання обертів і можливість підключення пилососа для збору стружки. Вони значно спростять роботу. Настільна б / у циркулярна пила - основний інструмент на підприємствах, пов'язаних з обробкою деревини, металів, пластику, композитних матеріалів. Пристрої поділяються на акумуляторні і мережеві. Другий тип на ринку з'явився відносно недавно і стоїть на порядок дорожче мережевих. У дискових пилок можна змінювати кут розпилу і глибину.

4. Електролобзик
Для швидкого різання плоских криволінійних заготовок полотна використовують електролобзики . C використанням спеціальних пилок, які відрізняються по частоті і нахилу зубів можливо пиляти фарфор, дерево, метал, OSB і пластик. Потужність лобзиків коливається в межах від 200 до 900 Вт. Майже на всіх лобзик, за винятком моделей невисокою потужності, є системи регулювання частоти ходів.

Таким чином, існують різні види пив, призначені для побутового використання, професійного і напівпрофесійного. Їх вибір визначається метою і частотою використання. Бувають електричні, акумуляторні і бензопили.

Як тільки ти визначишся з видом б / у пилки, який тобі потрібен, радимо звернути увагу на такі характеристики:
● Довжина шини - від 30 до 100 см;
● Потужність - від 1 до 6 кВт;
● Об'єм двигуна - від 30 до 120 куб. см;
● Ресурс роботи - час безперервної роботи варіюється від 30 хвилин до 8 годин;
● Вага - від 2,5 до 8 кг. Чим легше пила, тим комфортніше вона буде в експлуатації.

Отже, підіб'ємо підсумки:
● Якщо тобі необхідна пила для комфортної роботи з металом - вибирай дискову пилу.
● У разі, якщо твоєї метою є розпилювання великої кількості колод, тоді купуй - бензинову або електричну ланцюгову пилу.
● Циркуляційні пилки відмінно підійдуть якщо плануєш працювати з і розкроювати гіпсокартон, ламінат, пластик і м'який метал.
● Для різання плоских криволінійних поверхонь з порцеляни, дерева, металу, OSB і пластика - купуй компактний електролобзик.

Популярні бренди пив серед споживачів: AL-KO, Bosch, Black & Decker, Dexter, Craft та Foresta. Всі види перерахованих пив ти можеш придбати недорого на нашому сайті Boo.ua.