Де купити монети: поради початківцям колекціонерам

Все більше людей останнім часом вибирають в якості хобі колекціонування різних речей. Крім монет люди колекціонують іграшки, книги, музичні платівки, листівки з різних міст, метеликів і т. Д. Давай сьогодні поговоримо про нумізматиці, яка може стати не тільки твоїм хобі, а й способом хорошого заробітку. Нумізмат - це колекціонер монет. Інтерес до монетам часто виникає раптово, з одного-двох знайдених десь вдома або у дідуся красивих монеток. Хтось підхоплює сімейну традицію, стає нумізматом і так колекції монет передаються з покоління в покоління. Є ті, хто починає колекціонувати з цікавості, в надії колись багато заробити від продажу своєї колекції. Насправді, нумізматика дійсно може зробити тебе багатшими.

Експерти Boo.ua підготували поради та рекомендації для початківців колекціонерів монет. У даній статті ти дізнаєшся про такі моменти:
● з чого варто почати свою колекцію;
● де взяти колекційний матеріал;
● де кращі купувати монети;
● як уникнути підробок і неякісних примірників.

Купи спеціальний планшет для зберігання монет

Перед тим як почати збирати свою першу колекцію монет подбай про те, де ти будеш їх зберігати. Альбом повинен забезпечувати збереження стану монет. Радимо уникати вироби китайських виробників, так як в таких альбомах монети з часом темніють через погану якість листів. Тому, краще не пошкодувати грошей і купити якісний альбом або касети, які прослужать вам десятки років. До покупки альбому або планшета можеш тримати монети в пластикових капсулах.

Починай збирати недорогі монети

Початківцю колекціонерові монет рекомендуємо почати свою колекцію з недорогих монет. Сучасні монети масових накладів легше купити недорого. Таким чином, ти можеш зібрати колекцію простих монет і придбати достатньо досвіду для придбання більш дорогих і рідкісних екземплярів.

Дотримуйся однієї тематики та серії

Будь послідовний у своєму новому хобі. Не забувай, щоб стати нумізматом, потрібно пам'ятати:
● ти не зможеш розбиратися відразу у всіх типах і тематиках монет;
● якщо у тебе багато монет - це ще не показник крутості. Головне, щоб монети були з однієї серії;
● купувати срібні монети потрібно тільки в ідеальному стані;
● з усіма монетами працюй в рукавичках;
● учись правильно фотографувати монети, щоб в подальшому вигідно продавати зайві екземпляри;
● підвищувати власний рівень знань за допомогою нумізматичної літератури.

Йди методам визначення автентичності монет

На ринку монет, незалежно від їх вартості, часто зустрічаються підробки, особливо серед тих, що поставляються з країн Азії. Щоб визначити оригінальні монети чи ні, просто йди до рекомендацій наших фахівців. При покупці б / у монет зверни увагу на такі показники:
● вага, який залежить від проби і типу металу;
● магнітні ознаки металу;
● зображення і чіткість промальовування дрібних деталей;
● наявність грутових написів;
● не повинно бути запливли крайок на монеті.

Де взяти перші монети?

Це перше і головне питання з яким стикаються початківці колекціонери. Найпростіший варіант - поцікавитися у друзів і родичів про наявність ювілейних, радянських чи іноземних монет. Можливо, дізнавшись про твоє захоплення, вони в якості подарунка піднесуть тобі перші екземпляри. Якщо ж таких не знайдеться, то рекомендуємо купити б / у монети у знайомих колекціонерів. У нумізматів зі стажем завжди знайдуться зайві монети, які шкода викинути або нікуди розкласти. За невелику суму, вони будуть раді поділитися своїми екземплярами і досвідом. Якщо ж тебе цікавлять золоті монети або монети певної серії, країни або епохи, то кращим рішенням буде купити старі монети в онлайн-магазині. Наш маркетплейс Boo.ua має широкий асортимент монет різних проб, року випуску, країн і номіналів. У нас ти можеш купити Б / У монети: ювілейні, старовинні, колекційні і регулярної карбування.