Як купити колонки Б / У: поради фахівців

Мультимедійні колонки завжди користувалися великим попитом серед меломанів, кіноманів, так і просто цінителів хорошого звуку. Вони можуть підключатися до комп'ютерного виходу звукової карти, iPod, мобільних гаджетів. Останнім часом особливої популярності набули ще й портативні колонки, які можна всюди брати з собою, організовуючи імпровізовані вечірки, де захочеться.

Якість звуку системи визначають динаміки, тому краще не просто купувати першу вподобану модель, а прослухати кілька з них, і тільки тоді приймати рішення. На вибір може впливати місце, де ти плануєш слухати музику, стереокомпоненти для живлення системи, тип динаміка, і, звичайно ж, ціна.

Якщо ті колонки, які сподобалися тобі найбільше, стоять непомірно дорого або зовсім зняті з виробництва, це не привід впадати у відчай. Адже можна купити б / у колонки недорого в онлайн-магазині Boo.ua. Наші фахівці підготували кілька рекомендацій, які допоможуть тобі при виборі колонок.

Отже, колонки бувають таких видів:

  • комп'ютерні колонки;
  • акустичні системи;
  • портативні колонки ;
  • бездротові колонки для ноутбука;
  • підлогові акустичні системи;
  • колонки під телевізор.

Де недорого купити Б / У колонки

Майданчиків, де можна знайти колишні у вживанні колонки за доступною вартості, сьогодні досить багато. Це можуть бути різні сайти, радіоринок, комісійні магазини і навіть звичайні барахолки, які є в кожному місті. Але, як і з будь-якою іншою технікою, при покупці б / у колонок можна наштовхнутися на шахраїв. Люди можуть продавати несправну акустику, «утоплеників» або після серйозного падіння, гаджети, які в силу свого віку не зможуть працювати справно. Тому, купувати колонки Б / У краще на перевірених онлайн-майданчиках, які надають реальні фото товару і точний опис. В ідеалі, підключити до цього людини, що розбирається в техніці, який зможе дати ділову пораду. Або можна скористатися порадами експертів нашого маркетплейса, де товари проходять попередню модерацію і перевірку по базі МВС.

критерії вибору

Дуже важливо переконатися, чи однаково виглядають обидві колонки (якщо це стерео). Чи не проводилася заміна динаміків, а якщо вона і була, то однакові вони. Також перевір корпус, на ньому не повинно бути слідів розбирання.

Наступний крок - подай на б / у колонки потужний низькочастотний звук. Тепер зроби гучність побільше і прибери високі частоти, якщо буде деренчати, ти точно це почуєш. Навпаки теж спробуй - поведи в нуль низькі частоти і прослухай, чи не буде на НЧ шепелявості. Кожну колонку краще перевіряти окремо, не повинно бути розходжень і додаткових звуків. Якщо потужність підсилювача хороша, обидві колонки повинні почати хрипіти при однаковій позиції регулятора гучності. Звичайно, переборщувати теж не варто, щоб не зіпсувати акустику в адекватному стані. По дрібницях теж перевір - різьблення на роз'ємах, внизу колонок, місця вкручування підпірок. Це не такі принципові моменти, але вони допоможуть зрозуміти, чи правду каже продавець про терміни та особливості експлуатації колонок.

Також, слід пам'ятати:

1. Якість звуку оцінюється індивідуально. Смаки у всіх різні, що для тебе звучить жахливо, то для іншого буде ідеальним звучанням. Тому навіть якщо колонки б / у в хорошому стані, але якість звуку тебе не влаштовує, краще купити іншу. Візьми з собою улюблений альбом або підключи колонки до ноутбука або смартфону і послухай, чи такий звук, до якого ти звик. Музика повинна звучати природно, без дисбалансу і перешкод.

2. Не всі колонки однаково добре звучать у всіх приміщеннях. Навіть найдорожча невелика акустика буде відмінно працювати в невеликій кімнаті, але зовсім по-іншому зазвучить в просторому залі. Тому не варто покладатися тільки на гучне ім'я і доступну ціну, будь готовий до того, що вдома ти почуєш дещо інше звучання, ніж в магазині. Особливо у випадку з вживаними колонками.

3. Якщо ти розбираєшся в музиці або хочеш навчитися, погоджуючи колонки з ресивером або підсилювачем. Так ти отримаєш більше задоволення від звучання, і хороші Б / У колонки будуть завжди піднімати настрій.

Як тільки ти принесеш акустику додому, виділи час, щоб правильно підключити її, встановити і розмістити. Тільки в цьому випадку ти отримаєш максимальну продуктивність. У довгостроковій перспективі трохи терпіння завжди окупається. Деякі колонки краще звучать біля стіни, іншим потрібно більше простору, а є і такі, які потрібно розміщувати на рівні вух.

Якщо ж ти хочеш купити портативну колонку б / у, то при виборі товару зверни увагу на такі моменти:

Характеристика звуку - радимо звернути увагу на двохсмугові колонки, так як звук у таких пристроїв набагато якісніше, а частота звучання стартує від 10 000 Гц. Що стосується потужності, бери колонку з показником не менше 3 Вт.

Бренд і ціна - ринок портативних колонок розширюється з кожним днем. Рекомендуємо звернути свою увагу на колонки таких виробників: Dr. Dre, Logitech, Sony, Genius, Sven, JBL, Xiaomi і Air Music. Вартість на такі колонки починається від 800-1000 грн. Однак завжди можна купити колонки б / у відомого виробника і хорошої якості в нашому онлайн-магазині.

Додаткові опції - у багатьох сучасних портативних колонок крім основної функції є ще додаткові. Пристрої можуть мати підтримку Wi-Fi, FM-тюнер, роз'єми під RCA або mini jack, підтримку карт пам'яті стандарту SD і флешки.

Вибираючи б / у колонки, перш ніж купити, ретельно вивчи характеристики, фото і пообщайся з менеджером. Купівля колонок Б / У може зайняти чимало часу, але краще приділити більше уваги дрібницям і в результаті залишитися задоволеним придбанням. У нашому онлайн-магазині представлений широкий вибір колонок б / у на будь-який смак і бюджет.