Чи можна купувати Б / У наручний годинник?

Існує безліч думок з приводу покупки Б / У годин. Почнемо з того, що покупка годин собі або в якості подарунка може стати досить складним завданням. Сьогодні поговоримо про те, чи можна купувати Б / У наручний годинник , обговоримо моменти за і проти. Експерти Boo.ua розкажуть про основні переваги такої покупки, адже хороший годинник куди довговічніше, ніж техніка чи машини. Якісні моделі можуть функціонувати і бути актуальними десятиліттями. Однак, при виборі товару на вторинному ринку є свої підводні камені, які потрібно знати і враховувати при покупці.

Вторинний ринок не може похвалитися великою кількістю гідних пропозицій. І це логічно, тому що при продажу дорогих, брендових годин продавець втрачає від 30% до 50%. З хорошими моделями власники розлучаються або за потребою, або тому, що придбали нові і розуміють, що старі вже не вдягнуть. На маркетплейсе Boo.ua можна натрапити на рідкісні і вантажні моделі б / у годин, які вже не випускаються і існують тільки в декількох екземплярах. Є шанс придбати колекційні годинник за дуже вигідною ціною, що в підсумку стане вигідною інвестицією.

Купити Б / У годинник - розумне рішення

Таку покупку можна назвати вигідною, так як втрата грошей, якщо ти вирішиш їх продати через якийсь час, буде мінімальна. Якщо ж ти підбереш і купиш годинник з розумом, то є ймовірність, що незабаром ціна на них зросте. Існують певні моделі та бренди, ринкова вартість яких не падає, а тільки підвищується. Коли мова йде про розкішних годиннику, в купівлі вживаного вироби однозначно є сенс. Запам'ятай, що попит на класичні і культові моделі завжди був, є і буде. Головне, це правильно підійти до їх вибору.

Які Б / У наручний годинник можна купувати

Годинники швейцарських виробників вважаються найкращими і надійними в світі. Популярні моделі швейцарських брендів Rolex, Cartier, Omega, Patek Philippe, Ulysse Nardin, Chopard мають відмінне дизайном, впізнаваністю і довговічним механізмом. Дозволити собі новий годинник цих брендів може далеко не кожен, і це природно. Якісні речі коштують дорого, а в даному випадку від декількох до десятків тисяч доларів.

Купуючи б / у наручний годинник швейцарського виробника, можеш бути впевнений, що вони не вийдуть з ладу. Цьому є кілька пояснень:
● даний швейцарська якість зроблено на століття і такий годинник не так-то просто вивести з ладу;
● їх легко перевірити фахівцями в сервісних магазинах і переконатися в їх максимальної надійності;
● поломка їх можлива тільки в одиничних випадках. Дуже рідко і через заводський брак. Але, знову ж таки, навіть заводський брак в швейцарських дорогих виробах - це один випадок на мільйон;
● є свій ідентифікаційний код, за яким можна отримати всю інформацію про її складання.

У сучасному світі елітні моделі високо цінуються і визначити їх справжність не так просто. Ціна на швейцарський годинник не маленька, і тому на відомих брендах намагаються нажитися шахраї, які продають неоригінальні вироби з Китаю. Не забувай, що бувають дуже якісні підробки, опрацьовані з граничною акуратністю до самих дрібниць. Такі годинники вкрай складно відрізнити від оригіналу, адже вони виготовлені з такого ж матеріалу, як і справжні моделі, і навіть по вазі ідентичні.

Але методи перевірки є і ми про них тобі розповімо:
● самий елементарний спосіб визначити наручний годинник на справжність, це пошукати ззаду циферблата вигравірувану напис «Swiss made». Якщо напис з помилкою, є додаткові цифри або написано «Swiss Moment», то це підробка;
● до того ж, зверни увагу на упаковку і комплектацію. При покупці справжніх швейцарських годинників обов'язково надається сертифікат або паспорт. У ньому повинні бути вказані індивідуальний номер товару, місце і дата продажу з печаткою. Якщо ж номера немає - годинник не оригінальні.

Прикмети про те, чи можна купувати або дарувати Б / У наручний годинник

Існує безліч прикмет з приводу піднесення годин в якості подарунка або покупки, які носив хтось до тебе. Давай розберемося в цих прикметах докладніше.

Побутують такі думки, з приводу дарування нових або старих годин:
● вважається, що годинник - символ часу і життя, і зробивши такий подарунок людині ти нібито укорочуєш його життя;
● піднісши такий подарунок близькій, ти прирікаєш себе на розставання, суперечки і розбіжності з ним;
● такий подарунок не варто дарувати молодятам, так як існує повір'я, що це може принести парі проблеми в особистому житті і розлучення.

Вірити чи не вірити - вибір кожного. Рекомендуємо в даному випадку дотримуватися ще однієї прикмети. Просто попроси у людини, якій хочеш піднести такий подарунок символічну суму в обмін. Таким чином, це можна вважати не подарунком, а продажем за дуже маленьку ціну.

Думки людей, та й прикмети про покупку б / у годин говорять наступне:
● кажуть, що купуючи наручний аксесуар з рук можна також отримати негативну енергетику або захворювання попереднього власника;
● іноді людям наводять порчу на подібні предмети, і вони продають їх, щоб позбутися від своїх проблем. Купивши такий аксесуар, ти автоматично приймаєш весь удар на себе;
● елітні годинник б / у можуть бути краденими і з їх придбанням ти можеш накликати на себе неприємності.

На думку наших фахівців, всі перераховані домисли не дають однозначної відповіді. Адже всі ми люди і трапляється, що продаємо речі просто тому, що вони нам більше не потрібні, не маючи при цьому ніякого злого умислу. Такі ж прикмети можна застосувати до покупки квартири, машини, речей, побутової техніки, меблів і взагалі до всього. Все одно багато хто продовжує продавати і купувати б / у товари, так як це вигідно і в більшості випадках розумно. Що ж стосується безпеки, то вся продукція проходить перевірку по базі МВС, а також премодерацію на наявність дефектів. Тому на Boo.ua ти можеш купити не тільки звичайні, але і б / у годинник із золота .